Äntligen behöver ni inte köra dual-boot eller byta dator för att streama från Netflix, Viaplay, Cmore etc. Ni som kört linux/ubuntu kanske känner till tillägget Wine? Har nu kommit en patchad version av Wine, med det passande namnet ”Pipelight” som har några tillägg, bl.a Silverlight som gör att även tjänster som Netflix,Viaplay, Cmore etc i linux. Fungerar med både Firefox och Chrome.

Stäng av alla instanser av Firefox och Chrome. Gå sedan ut i terminalen och ange följande kommandon:

sudo add-apt-repository ppa:pipelight/stable

sudo apt-get update

sudo apt-get install pipelight

Har du inte Wine installerat sedan tidigare så kan det ta lite tid för den att uppdatera sig efter installationen.  Pröva sen att starta firefox och/eller chrome och testa. Fungerar det inte så pröva följande kommando:

sudo pipelight-plugin –enable silverlight

Och/eller starta om datorn.  Nu ska det bara vara att tuta o köra. 🙂

Viaplay i Ubuntu

Uppdatering: Senare versioner har tyvärr inte längre stöd för ”NPAPI” och därför inte detta plugin. Pröva med Firefox. Senare versioner av Chrome har dock i sin tur stöd för Netflix utan Silverlight.

Ovanstående tips ska fungera med Ubuntu, Linuxmint, Debian och distributioner baserade på Debian. Stöd för finns för fler linux-distributioner, har du en annan dist så pröva denna sida: http://pipelight.net/cms/installation.html

 

 

 

 

Kommentera