Vandring från BåstadJag  måste räknat helt galet eller tänkt fel. Planen var att gå hela bjärehalvön runt. Först hade vi tänkt sova över i Torekov, men kom på senare att vi nog inte ville bara borta så länge och komma hem samma dag. Fick för mig att det var två mil runt, men det är fyra och det blir ju lite tufft på en dag. Förmodligen var tanken från början att gå 2×2 mil. Nåväl, vi fick nöja oss med Torekov två mil och ta resterande etapp en annan dag. 🙂   Annars ni som har en helg över rekommenderar jag verkligen rundan runt. 🙂

Vi började med att åka till Båstad med tåget. Nya stationen efter hallandsåsens öppnade är en bit ut på vischan, så våra kartor stämde inte alls, så det tog lite tid att hitta. Men från båstad tågstation finns en buss ner till centrum. Gå bara ner mot havet så ser ni tillslut en orangea markeringarna för skåneleden.

Båstads landsbygdFörsta biten i Båstad kändes lite sådär, den var lite tråkig. Men senare när man kom ifrån utanför ”city” så blev det fantastiskt. Varierande natur med både promenad längs havet, senare skog och senare Båstads landsbygd. Trivs som bäst på vandringar när landskapet varieras.

Hovs hallarDet är lite ont om ställen att äta på längs denna runda. Enda stället innan Torekov är på Hovs Hallar. Det är ett lite ”finare” ställe, så maten är rätt dyr och inte alls riktigt anpassad för vandring. De hade en trerätters som blir alldeles för tung om man ska vandra, så jag tog en sallad. Den hade knappt någon sallad utan det som fanns var isbergssallad,, inte det jag förväntar mig av ett ”finare” ställe. Blev inte heller riktigt mätt på den heller, så det blev lite halvbesvikelse. Personalen var dock trevlig och fantastisk utsikt och vi behövde en paus, så det blev bra ändå 🙂

 

Bjäre naturreservatSträckan mellan Hovs Hallar och Torekov är genom Bjäres naturreservat. Fantastiskt landskap som man får en känsla av att man är utomlands.  Viktigt med bra skor här, gärna kängor då det är stenigt. Gympadojor hade vart sådär 🙂

Bishops HelsingborgTillslut så nådde vi Torekov, där vi lyckades matcha in en buss rätt så lagom mot Förslöv och sedan vidare mot Helsingborg där det blev middag på Bishops. Som vi längtat efter en öl,, så gör jag tabben och köper en blåbärsöl som smakar bläää. 🙂

Detta är absolut en runda jag rekommenderar. Är ni i form så gå hela rundan runt bjärehalvön och ta en övernattning halvvägs i Torekov. Mitt i sommaren kan det bli dyrt, men finns många och billigare alternativ via AirBNB.

Fler bilder kan ni se här.

Kommentera