Mollie semestrar och chillar i lobbyfotöljenKanske lite missvisande rubrik, men för oss känns det faktiskt så.  Mörkret faller på, men vi har känt nu sen någon månad tillbaka att vi börjar få riktig kontroll över familjelivet.  Vi har ju haft det lite halvkämpigt med urusel sömn, sjukdomar och stök.

  • Mollie sover nästan hela nätter. Allt är ju relativt, hon kan vakna någon gång ibland på natten och ibland vara lite orolig, men det känns ju fullt normalt och med tanke på hur det vart innan så är ju detta helt fantastiskt.
  • Mollie äter bra.  Inte perfekt, men vilket barn gör det?  Hon kanske inte äter hela tallrikar enligt normen, men hon smakar det mesta och äter och framför allt provar på det mesta. Har börjat få en bild av vad hon gillar och inte gillar och hon är inte helt insnöad på att det ska vara pannkaka och massa sylt, utan älskar även ”nyttiga saker” som bönor och linser vilket känns skönt
  • Man står i en solstolHumöret är på topp. 99% glad och busar och skrattar. Visst har vi våra diskussioner, men som sagt så är familjelivet. Vi har aldrig trott och förväntat oss att Mollie ska säga Ja och Amen hela tiden, men som det var innan var det lite väl mycket tjafs och stök.
  • Känns frisk och kry.  Hon har precis gått igenom en förkylning, men inga biverkningar som öronproblem och extrema sömnproblem. Helt normal ”kvinnlig” förkylning. 😉

 

Semesterfirarn..Jag tycker jag känner att vi fått mycket hjälp av litteratur. Det är inte helt lätt att komma ur en negativ spiral. Barn och familjer är ju så unika, så den evidensbaserade hjälpen man får från BVC passar ganska sällan ens egna familj. Likaså tips från vänner och bekanta är inte helt lätt att ta emot då man som familj inte har så lätt att ta kritik. Mest mottaglig är man ju förmodligen av att läsa en bok när man känner sig mottaglig.  De som jag känner hjälpt oss mest är ”Fem gånger mer kärlek” samt ”Med känsla för barns självkänsla”.  Båda finns även på ljudbokstjänster som tex Storytel och Nextory. Författaren till den senare boken skriver även mycket matnyttigt i sin blogg. Stort ödmjukt tack till min mamma och Hannele för tipsen.

 

Väntar på planetSen för ett litet tag sen så åkte med mamma och Sofie till Turkiet en vecka och hade det fantastiskt. Hon älskade verkligen semester,, sov till 9.30 i princip varje morgon och göttade sig i solen, sanden och vattnet. Det som ändå var skönt är att hon verkligen tyckte det var skönt att komma hem igen, hon tjoade och tjimmade och lekte direkt med sina saker. Så det är skönt att hon ändå redan lärt sig ”borta bra men himma bäst..” 🙂

Kommentera